Egyszerű, praktikus és diszkrét módja a nedves ágy és átázott matracok megelőzésének. Átlélegző tulajdonsága miatt kókuszmatrachoz is kiváló. Meggátolja a baktériumok szaporodását. Allergiagáttal, ami taszítja a penészt és a port. Gazdaságos, nem szükséges hozzá fedőlepedő.

Méretek: 60 x 120 cm, 70 x 140 cm, 90 x 190 cm, 150 x 200 cm

 

A babák gyakran bukással szabadulnak meg a szoptatás során lenyelt levegőtől

Csecsemők ágytisztasága

Nyilvánvaló, hogy bukás során szennyeződik picid lepedője is. Ez nem nagy gond, hiszen egy kis babalepedő gyorsan kimosható. Nagyobb probléma az, hogy a matracra is átszívódik a nem túl kellemes szagú, félig emésztett táplálékból, amiben gyorsan elszaporodnak a kórokozók. A csodás pelenkák ellenére kerülhet pisi és kaki is a lepedőre, illetve a matracra. Sok matrac már mosható, de nem egyszerűen és gyorsan, a hosszú idejű száradásról már nem is beszélve. Lényegesen egyszerűbb az, ha olyan babalepedőt használsz, ami nem engedi át a váladékot.

Milyen a jó lepedő?

A babával érintkező felülete pamut, flanel. A matrac felöli vízzáró rétege is puha, átlélegző poliuretán, ami nem rontja a jó matracok kitűnő szellőző tulajdonságát. Fixen, gyűrődésmentesen, könnyen felhelyezhető, körbe ráhúzható gumis résszel. Mosógépben mosható és szárítógépben is szárítható, de kiterítve is gyorsan szárad. Választhatsz olyan vízzáró, de átlélegző poliuretán lepedőt is, aminek a babáddal érintkező felülete Tencel anyagú. A Tencel a selyemnél is finomabb, a vászonnál is hűvösebb és a pamutnál is nedvszívóbb, tartósabb.

Sem a pamut, sem a Tencel nem rontja el a kókuszmatrac átlélegző tulajdonságát!

A baba nem izzad be, melegszik túl. Az átlélegző és a túlmelegedést megakadályozó tulajdonságok miatt csökkenhet a hirtelen csecsemőhalál előfordulása.
Fontos, hogy nem szükséges hozzá még egy lepedőt vásárolnotok, ezért gazdaságos is!

A gyermekek ágytisztasága

Az éjszakai bevizelés 5 éves korig élettani. A hatéves korú gyermekek 15%-ánál még előfordul, hogy éjszaka bepisilnek. A 6 év körüli gyermekeknél már ne a pelenka használat legyen az ágytisztaság megvalósításának eszköze, hanem a speciális lepedő. Ilyen életkorú gyerekek lehetséges, hogy betegség vagy teljesítmény kényszer, illetve lelki probléma miatt nem ágytiszták. Természetesen ezt minden esetben csak orvos mondhatja ki. Korai, türelmetlen vagy erőszakos szoktatás soha sem hoz eredményt. Családi problémák, óvoda- iskolaváltás, kistestvér születése átmenetileg okozhat visszaesést. Ilyen esetekben használj vízzáró tulajdonságú univerzális matracvédő lepedőt, melyet szinte észrevétlenül le tudsz venni az ágyról, hogy ne szégyenkezzen kisgyermeked. Nagyon hasznos akkor is, ha újszülött babádat az ágyatokban szoptatod vagy elutaztok. A ClevaMama matracvédő gumis lepedői minden feltételnek megfelelnek és ár-érték arányban is kiválók.

Gyerkőcötöknek a nyugodt légkörű, szorongás nélküli gyermekkor ugyanolyan fontos, mint az egészséges táplálék biztosítása.

Megvásárolható

Promama Rossmann DM Brendon Mini Mano Elefani Bebibolt Babaszafari Kangaboo Neobaby Brumi Maci Salus Babavilag Astikids Babycenter Debrecen Kenguru BabycenterSiofok Bababogyo Cavilla Otthon kell AQUA Babamarket Babapont Babybox Babymax Meggymag